Bosna i Hercegovina     | 08.12.2020. 10:15 |

Novaković-Bursać i Pendeš sutra na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Snježana Novaković - Bursać i delegatkinja u Domu naroda PSBiH Marina Pendeš učestvovat će na online sastanku Parlamentarnog foruma Energetske zajednice, koji će se održati 9. decembra ove godine.

Kako je organizator najavio, učesnicima sastanka uvodnim izlaganjima obratiće se, uime zemlje predsjedavajuće Parlamentarnim forumom Energetske zajednice, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, te predsjedavajući Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta Cristian-Silviu Buşoi.

Dnevnim redom sastanka predviđene su dvije sesije.

U prvoj sesiji učesnici će razgovarati o Zelenom dogovoru (Green Deal) zemalja Energetske zajednice, prema kome su ugovorne strane, prateći korake Evropske unije, krenule u proces dekarbonizacije svog energetskog prostora s ciljem većeg korištenja obnovljivih izvora energije, jačanjem energetske efikasnosti i smanjenja emisija štetnih gasova.

Druga sesija sastanka bit će posvećena razmjeni informacija o razvoju energetskih i klimatskih planova u državama članicama Energetske zajednice.

Sesijama će, kako je najavljeno, moderirati direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu