Bosna i Hercegovina     | 09.12.2020. 12:16 |

Ramić: U Vlasenici se sjećamo žrtava ali i gradimo infrastrukturu

FENA Saopćenje

VLASENICA, 9. decembra (FENA) - Završetak uređenja Memorijalnog centra "Rakita", izgradnja vjerskog objekta u mjesnoj zajednici Gradina, te sanacija i asfaltiranje lokalnog puta u mjestu Ferhatovići, povod su za posjetu federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića povratnicima u Vlasenici. 

Predstavnici Islamske zajednice i povratnika dodatno su upoznali ministra Ramića o stanju ove povratničke zajednice i važnosti projekata koji su završeni ili su u fazi realizacije. 

- Šehitluci su naša trajna obaveza, stoga smo učinili krajnje napore i završili uređenje Memeorijalnog centra u Vlasenici, onako kako i dolikuje najboljim sinovima naše domovine. Za bolji vjerski život završava se adekvatan vjerski objekt u mjesnoj zajednici Gradina. Radovi su u toku i raduje nas da će do kraja godine biti završeno. Tu će se okupljati povratnici i edukovati mladi naraštaji. U svim projektima koji su vezani za vjersku infrastrukturu partner nam je Islamska zajednica i ta saradnja u svim povratničkim sredinama dobra - kazao je ministar Ramić. 

U naselju Ferhatovići završeno je asfaltiranje lokalnog puta što je povratnicima dodatno učinilo život lakšim jer im je dolazak u naselje i boravak u njemu ugodniji. 

- Znamo da nismo riješili sva pitanja završetkom puta, ali je isto tako put preduslov za sve druge radnje u povratničkim naseljima. Ljudi će lakše i brže do posla, transport je brži što pogoduje svima koji se žele baviti bilo kojim poduzetnim aktivnostima, pa i distribuciju poljoprivrednih dobara - zaključuje Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel