Bosna i Hercegovina     | 10.12.2020. 11:56 |

Podžić zahvalio brigadiru Henriksenu za proaktivan pristup i podršku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas zamjenika komadanta NATO štaba u Sarajevu brigadira Mortena Henriksena povodom završetka njegovog mandata.

Ministar Podžić se zahvalio brigadiru Henriksenu na ličnom angažmanu i proaktivnom pristupu u podršci NATO-štaba u Sarajevu tokom njegovog mandata.

Među njegovim aktivnostima ministar Podžić je posebno naglasio angažman brigadira Henriksena na pomoći Ministarstvu odbrane BiH u procesu izgradnje integriteta Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH), ali i prisustvo na brojnim aktivnostima i lokacijama Oružanih snaga BiH.

Razgovarano je i o trenutnim najvažnijim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, među kojima su implementacija dokumenta Program reformi, aktivnosti u saradnji sa NATO-om u individualnoj i kolektivnoj obuci pripadnika OSBiH, učešću u međunarodnim mirovnim misijama i drugim aktivnostima.

Brigadir Henriksen je zahvalio na saradnji i Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, te dodao da je doživio lijepo iskustvo i da nosi lijepe uspomene.

Istakao je da je tokom mandata posjetio gotovo sve kasarne u BiH te da mu je bilo zadovoljstvo razgovarati sa pripadnicima OSBiH, naglasivši da će i u nastavku profesionalne karijere pomagati Bosni i Hercegovini u njenom razvoju i na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Ministar Podžić je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, brigadiru Henriksenu poželio uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, uz poruku da je prepoznat kao iskreni prijatelj naše zemlje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu