Bosna i Hercegovina     | 15.12.2020. 10:34 |

Odluka o privremenom finansiranju na dnevnom redu Skupštine ZDK

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. decembra (FENA) - Zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) na redovnoj sjednici koja se zbog epidemioloških mjera održava on-line, razmatrat će sedam tačaka dnevog reda, između ostalog i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju tog kantona za prva tri mjeseca naredne godine.

Sjednica je počela u 10.05 sati, a prva tačka dnevnog reda je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK po skraćenom postupku, koji je, inače, usvojen prije dvije godine ali do sada nije počela i njegova primjena. 

Zakonom će budžet Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK biti uvršten kao posebna stavaka u budžet ZDK-a, a ne, kao do sada, u sklopu budžeta MUP-a ZDK. Time će Uprava policije postati finansijski neovisna.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja također su i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK (ZZO ZDK) za 2021. godinu i odluke o izvršavanju tog plana, kao i prijedlog Finansijskog plana i izvršenja tog plana JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za 2021. godinu (JU SZZDK).

Zastupnici će se izjašnjavati i o usvajanju Elaborata o opravdanosti pokretanja studijskog programa Zaštita na radu i Zaštita od požara, prvog ciklusa studija, na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta u Zenici (UNZE); Elaborata o opravdanosti pokretanja studijskog programa Inženjerstvo zaštite okoliša, prvog ciklusa studija, na Metalurško-tehnološkom fakultetu UNZE te Elaborata o opravdanosti pokretanja studijskog programa Doktorski studij iz Lingvistike, trećeg ciklusa studija, na Filozofskom fakultetu UNZE-a, kao i o prijedlozima odluka o pokretanju tih studijskih programa na UNZE-u.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije