Stranačke aktivnosti     | 16.12.2020. 11:45 |

Priopćenje za javnost liste 'Ostajte ovdje'

FENA Saopćenje

- Saopštenje za medije-

Za mostarske Srbe 20. decembar istorijski dan

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać i LJubica Miljanović darovale su laptope i tablet računare za djecu iz šest mostarskih porodica u okviru posjete Mostaru i podrške listi "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" i Veliboru Milivojeviću na predstojećim izborima u tom gradu.

Bursaćeva i Miljanovićeva poručile su da je 20. decembar, kada se održavaju izbori u Mostaru, istorijski dan za Srbe.

Bursaćeva je izrazila zadovoljstvo što je u ime poslaničkih klubova SNSD-a uručila poklone za djecu u Mostaru.

- Neki od najvrednijih momenata u našoj istoriji i kulturi potekli su od našeg naroda iz Hercegovine i svaki susret sa Mostarom i Hercegovinom i ljudima odavde me oplemenio. U znak zahvalnosti i potrebe da budem sa vama povezana, drago mi je da sam bila u situaciji obradovati djecu iz Mostara - rekla je Bursaćeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će ovi pokloni biti djeci na radost i korist.

- Kada smo razmišljali šta to da bude, imali smo na umu da su Srbi iz Mostara bili nosioci kulturnog i prosvjetiteljskog rada našeg naroda, te smo se odlučili za poklone koji će djeci omogućiti i olakšati da uče i prate onlajn nastavu. Ono što mi je posebno drago jeste da gradimo veze, da se upoznajemo i da smo jedni drugima na pomoći i usluzi - navela je Bursaćeva.

Djeci je poručila da uče i da se trude jer samo obrazovani i prosvijećeni će doprinijeti da svaka porodica opstane i napreduje, a tako i zajednica i narod.

Miljanovićeva je izrazila je zadovoljstvo što u Mostaru vidi dosta srpske djece.

- Njihova budućnost zavisiće od naših političkih odluka. Mislim da ovaj 20. decembar trebamo shvatiti kao istorijski dan kako bismo vratili našu političku snagu ovdje zbog budućnosti naše djece - naglasila je Miljanovićeva.

Nosilac liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević zahvalio je za podršku i poklone i istakao da je podrška vlasti Republike Srpske i Srbije Mostaru kontinuirana i da će biti nastavljena.

- Ako uspijemo da održimo jedinstvo koje sada imamo i uspijemo u našim nastojanjima siguran sam da će podrška biti još jača - naveo je Milivojević.

Bursaćeva i Miljanovićeva, koje su laptope i tablet računare za djecu iz šest mostarskih porodica uručile sinoć u Vladičanskom dvoru u Mostaru, poručile su da ljudi iz Mostara uvijek mogu računati na njihovu pomoć i podršku.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu