Bosna i Hercegovina     | 17.12.2020. 10:48 |

UCPD Goražde - Donacija mašine za radnu okupaciju osoba s invaliditetom

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 17. decembra (FENA) - Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde (UCPD) nabavilo je, u projektu 'Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH', mašinu za proširenje proizvodnog asortimana radionice 'Životna pomoć', radna okupacija osoba s invaliditetom.

Radi se o mašini za heklanje, opšivanje stolnjaka, podmetača i mnogih drugih funkcija za proizvodnju kojom se bave članovi tog udruženja, a cilj je proširenje asortimana njihovih proizvoda i što bolji plasman na tržištu.

Predsjednica Udruženja Mirsada Ćulov ističe da kroz projekt 'Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH', koji implementiraju u saradnji sa CARE International u BiH i još pet partnerskih organizacija, nastoje održati aktivnosti Udruženja i njihove radionice da bi mogli što bolje pomagati svojim članovima i onima koji rade u radionici da mogu da žive od svog rada.

- Da pokažemo da osobe s invaliditetom mogu i zaslužuju biti ravnopravni članovi društva, koji doprinose društvenoj zajednici i prehranjuju svoje porodice - izjavila je.

Menadžerica prodaje Amela Imamović pozvala je sve ljude dobre volje da kupuju domaće kvalitetne proizvode i pomognu osobama s invaliditetom da dostojanstveno žive i doprinose društvu.

Članovi Udruženja u svojoj radionici proizvode zaštitne maske za lice, pokućne papuče, pamučne kecelje, cekere, posteljine, ukrasne i jastuke za putovanja... Svi ti proizvodi se mogu naručiti preko facebook stranica Udruženja i radionice ili web stranice www.ucpd.org

- Osnovni materijal obezbjeđuju preko firme 'Prevent', koja im poklanja svoje škart materijale. Ta radionica na taj način vraća otpatke u proizvodni proces i učestvuje u cirkularnoj ekonomiji. Dodatne materijale obezbjeđuju preko organizacije CARE Int. u BiH i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH – ističu iz Udruženja.

UCPD sarađuje kao partnerska organizacija, zahvaljujući donaciji međunarodne organizacije CARE International u BiH - Sarajevo kroz projekt 'Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH', koji finansijski podržava Austrijska razvojna agencija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu