Svijet

Turska obustavila letove iz četiri zemlje

Internet, Foto:Arhiva

ANKARA, 21. decembra (FENA) - Turska se kasno u nedjelju pridružila grupi od nekoliko evropskih zemalja koje su privremeno suspendovale letove iz Velike Britanije i još nekoliko zemalja usljed zabrinutosti uzrokovanih novom varijantom koronavirusa koji se brzo širi.

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca na društvenoj mreži je kazao kako je zabilježena povećana transmisija u Ujedinjenom Kraljevstvu kada je riječ o mutaciji koronavirusa.

”Pod direktivama našeg predsjednika i u koordinaciji s Ministarstvom transporta i infrastrukture, donesena je odluka o privremenoj suspenziji letova iz Ujedinjenog Kraljevstva, Danske, Holandije i Južnoafričke Republike“, pojasnio je Koca.

Potez je uslijedio nakon što je nekoliko evropskih zemalja, među kojima su Francuska, Njemačka, Italija i Austrija, saopćile odluku o suspenziji letova iz Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ranije je i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala evropske zemlje da pojačaju mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

(FENA) B.D.