Bosna i Hercegovina     | 25.12.2020. 16:35 |

Godina izazova i poslovnih uspjeha za Radio-televiziju Tuzlanskog kantona

FENA Saopćenje

TUZLA, 25. decembra (FENA) - Uloga medija u kriznim vremenima, pa tako i u ovoj godini krize, pokazala se krucijalnom za funkcionisanje cjelokupnog društvenog sistema.Dobar primjer profesionalnog pristupa i pravovremenog odgovora medija na izazove jeste Radio-televizija Tuzlanskog kantona (TK), koja je tokom cijele godine bilježila uspjehe koji su  se  ogledali kroz kontinurani programski i materijalno-tehnički razvoj.

Upravo u ovoj medijskoj kući, ovu bremenitu godinu, zaokružuju novim investicijama i ulaganjima u tehnički i programski sektor, koja bi trebala značiti još bolje pozicioniranje na medijskoj sceni u BiH. 

- Ovih je dana počelo instaliranje nove studijsko-režijske opreme koja će omogućiti da u novu godinu uđemo sa kvalitetnijim signalom, odnosno emitovanjem programa u rezoluciji visokog HD kvaliteta. Osim toga obogatili smo  i  svoj vozni park, čime je poboljšana mobilnost ekipa, njihova  sigurnost i uslovi rada na terenu - ističe direktor RTV TK Kasim Softić.

Kako nadalje navodi, u  završnoj  je  fazi i procedura javne nabavke za opremanje velikog studija, čija je  realizacija usporena isključivo zbog administrativnih ograničenja.

- Završetkom ovog projekta, čija se konačna realizacija očekuje početkom nove godine, RTV TK će dobiti moderno opremljen studio sa visoko postavljenim standardima - kazao je Softić.

Početkom godine RTV TK je kompletnom rekonstrukcijom, odnosno zamjenom studijske i režijske opreme Radija, dobila jednu od najbolje opremljenih radio stanica u regiji.

Uz  poboljšanje socijalnog statusa  zaposlenih, tokom godine kontinuirano je ulagano i u infrastrukturu i humanizaciju uslova rada.

Prvenstveno, nastavljeno je sa sanacijom posljedica požara iz 2019. godine, ulagalo se u informatičku i kancelarijsku opremu, kao i zaštitnu opremu s ciljem sigurnijeg rada u vrijeme pandemije, a postojeća rasvjeta u cijelom objektu zamijenjena je novim led-rasvjetnim tijelima.

Ukupna ulaganja u razvoj Radio-televizije Tuzlanskog kantona u 2020. godini iznosila su oko 500.000 KM.

- S  obzirom na to da smo u godini globalne ekonomske krize, ostvareni rezultati daju nam za pravo da s puno optimizma gledamo na vrijeme ispred nas. Lijepa potvrda našeg uspješnog poslovanja stigla je upravo ovih dana dobijanjem certifikata bonitetne pouzdanosti. Bolji kraj poslovne godine teško je i zamisliti - naglasio je direktor Softić.

Ulaganja u infrastrukturu pratio je kontinuirani programski razvoj, a posebno vidljiv i značajan bio je brz i adekvatan programski odgovor na pandemiju kroz Otvoreni studio COVID-19 i TV-školu, kada su svi resursi i kapaciteti ove medijske kuće stavljenu u službu građana, kako bi se što lakše prebrodile posljedice pandemije.

Također, budući da je ovo bila i izborna godina, Radio-televizija Tuzlanskog kantona je pokazala da ima sve resurse da se uspješno nosi s najizazovnijim projektima u najtežim vremenima.

Uprkos  svim  izazovima, ili  zahvaljujući  upravo  njima, 2020. godina za RTV TK  je  pokazala njenu punu zrelost te da  s pravom pripada samom  vrhu TV  stanica u BiH, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu