Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 11:48 |

ZDK - Zadnji dan škole u prvom polugodištu za osnovce i srednjoškolce

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 31. decembra (FENA) - Posljednji dan kalendarske godine ujedno je i posljednji radni dan u prvom polugodištu školske 2020./2021. godine za učenike u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, koji se obrazuju po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku.

Školarci koji se obrazuju po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, prvo su polugodište okončali još 23. decembra, odnosno prije katoličkog Božića.

-Nastavnim kalendarom za ovu školsku godinu, početak drugog polugodišta planiran je za 25. januar 2021. godine, s tim da će nastava u Medresi "Osman efendija Redžović" početi 11. januara. U školama po NPiP na hrvatskom jeziku, drugo polugodište počinje 18. januara, što je u skladu s njihovim programom rada - kazao je u izjavi za Fenu resorni ministar obrazovanja ZDK-a dr. Spahija Kozlić.

Zbog opasnosti širenja koronavirusa, nastava se u tom kantonu u proteklom periodu realizirala po Uputstvu ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a te u skladu sa Procedurom za rad odgojno-obrazovnih ustanova-vodič za unapređenje biosigurnosti u kontekstu Covid-19, Uputstvom za komunikaciju i protokol postupanja u kontekstu "Škole i Covid-19", koje je definirao Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

-Nadamo se da će se u što skorije vrijeme steći uvjeti za povratak svih učenika u škole - ističe ministar Kozlić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu