Svijet     | 06.01.2021. 23:40 |

Demonstranti se okupljaju i u drugim gradovima SAD-a

FENA Internet

WASHINGTON, 6. januara (FENA) - Trumpove pristalice okupili su se ispred vladinih institucija širom zemlje, prisiljavajući na evakuaciju osoblja u najmanje dvije države. U St. Paulu, u saveznoj državi Minesota, demonstranti su veselo uzvikivali kada su saznali da su pristalice predsjednika Donalda Trumpa upale u američki Capitol.

Stotine većinom nemaskiranih ljudi okupilo se u srijedu ispred glavnih gradova s Trumpovim zastavama i natpisima "Stop krađi glasova". U Georgiji i Oklahomi neki su demonstranti nosili oružje.

Policija države Novi Meksiko evakuirala je osoblje iz vladine zgrade koja uključuje urede guvernera i državnog sekretara iz predostrožnosti ubrzo nakon što su stotine pristalica koje su mahale američkim zastavama stigli u karavani automobila i na konjima. Glasnogovornik guvernerovog ureda kaže da nije bilo naznaka prijetnji da će upasti u zgradu.

U Utahi, osoblje guvernera poslano je kući prije nego što se nekoliko stotina pro-Trumpovih demonstranata okupilo ispred Kapitola, iako su demonstracije relativno mirne. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu