Bosna i Hercegovina     | 21.01.2021. 09:35 |

Dva policajca povrijeđena sinoć u migrantskom centru u Blažuju

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Prilikom sinoćenjeg narušavanja javnog reda i mira u krugu migrantskog centra u Blažuju došlo je i do napada na policijske službenike, gdje su dva policijska službenika zadobila lakše tjelesne povrede - potvrdio je danas Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Tom prilikom oštećeno je i više službenih vozila policije, kao i vozila Međunarodne organizacije za migracije (IOM), te prostorije privremenog prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema koja je smještena u tom centru, vlasništvo IOM-a.

Hadžiabdić je kazao kako je policija sinoć oko 20 sati obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom i okupljanjem više osoba azijskog porijekla - migranata u krugu migrantskog centra u Blažuju.

- Na mjesto događaja je upućeno više patrola policije kao i pripadnici Centra za policijsku podršku s ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira - kazao je Hadžiabdić.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac po čijem ovlaštenju je izvršen uviđaj.

- Nastavlja se daljnji rad na utvrđivanju i razjašnjavanju svih okolnosti s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja više krivičnih djela, nasilničnog ponašanja, lake tjelesne povrede, sprečavanje službe osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari - istakao je Hadžiabdić.

Dodao je da do ovog momenta niko nije uhapšen. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel