Kultura     | 25.01.2021. 16:05 |

U upravljačke strukture imenovati ljude koji znaju problematiku ustanova kulture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25.januara (FENA) – Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetio je danas javnu ustanovu Narodno pozorište Sarajevo i u razgovoru sa direktorom ove kulturne ustanove Izudinom Bajrovićem upoznao se s njenim radom, djelatnostima i planovima za tekuću godinu.

- U ovom trenutku u našoj ustanovi imamo 211 stalno zaposlenih, 26 uposlenika na godinu dana, te 15 njih na tri mjeseca - naveo je Bajrović.

Istakao je i kako je ovo pandemijsko vrijeme posebno ograničilo način funkcioniranja kulturnih ustanova, kao i prijem potrebnog kadra, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Tokom razgovora naglašeni su i svi ostali problemi sa kojima se u svom radu svakodnevno ova ustanova susreće.

Jedan od njih je neimenovanje upravnog odbora, koji raspisuje javne konkurse za prijem neophodnog kadra, a kojeg je potrebno zanoviti, posebno onog zaduženog za tehničku podršku.

Avdić je najavio kako će ovaj problem biti najkasnije do 10. februara riješen, i to ne samo u Narodnom pozorišu, već i u svih ostalih 12 kantonalnih kuturnih ustanova.

- Namjera nam je, i na njoj ćemo istrajati, da se u upravljačke strukture naših kulturnih ustanova imenuju ljudi koji poznaju problematiku ustanova, te specijalizirane oblasti u kojima pojedinačno ustanove djeluju - naglasio je Avdić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu