Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 10:22 |

Nastupna posjeta komandanta EUFOR-a Alexandera Platzera Zajedničkom štabu OS BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalpukovnik Senad Mašović primio je jučer u nastupnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora  Alexandera Platzera, kojem je na početku poželio dobrodošlicu istakavši da prisustvo EUFOR-a u Bosni i Hercegovini održava bezrezervnu podršku procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine te doprinosi stabilnosti zemlje.

Također, u razgovoru je istakao značaj kontinuirane podrške EUFOR-a Oružanim snagama BiH u procesu daljnjih aktivnosti odbrambene reforme i izvršenja zakonom definirane misije i zadataka, planu zajedničke obuke i realiziranju vježbi, te izgradnje i jačanja operativnih sposobnosti i kapaciteta obuke u Oružanim snagama BiH.

General Platzer je zahvalio na prijemu i istakao kako će EUFOR nastaviti sa pružanjem podrške Oružanim snagama BiH u izvršavanju Zakonom o odbrani propisanih zadataka te u jačanju sigurnosti i sigurnosnih kapaciteta.

Izrazio je nadu za nastavkom uspješne saradnje i realizacije zajedničkih aktivnosti koje imaju obostrani značaj za Oružane snage BiH i EUFOR.

Kako je naveo general Platzer, uloga i značaj OS BiH su prepoznati u EU formatu, te je potrebno iznalaziti i nove mogućnosti jačanja kapaciteta OS BiH, kako bi što bolje nastavile izvršavati svoju misiju i u okviru toga pružati pomoć državi i svim njenim građanima, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu