Regija     | 01.02.2021. 13:47 |

Vučić se uz potporu Macrona nada kompromisnom rješenju za Kosovo

FENA Agencije

BEOGRAD/PARIZ, 1. veljače (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da rješavanje kosovskog problema nije lako pitanje za Srbiju i izrazio nadu kako će na kraju biti postignuto neko kompromisno rešenje koje će biti prihvatljivo za obje strane.

"Svi moramo da uradimo sve da dođemo do kompromisnog rješenja za obje strane. To do sada nije bio slučaj i uvijek sam bio spreman da saslušam (francuskog predsjednika Emmanuela) Macrona i njegove inovativne ideje, kako bi se približili dogovoru. Predstavit ću mu, iskreno i otvoreno, našu platformu i siguran sam da ćemo uz njegovo liderstvo postići nešto u narednom periodu", izjavio je Vučić u ponedjeljak uoči sastanka s francuskim predsjednikom u Parizu.

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron ponovio je slično, odnosno kako je u pregovorima Beograda i Prištine bitno pronaći rješenja na koja su pristale obje strane.

"Jedina rješenja koja će dovesti do napretka po ovom pitanju, a to je jedno pitanje koje je suštinski bitno za vašu zemlju i vaš narod, to su rješenja na koja su pristale obje strane, koja su priznata i koja će nam omogućiti da konačno riješimo ovo važno pitanje koje je u srži naše Europe", rekao je Macron.

On je novinarima rekao kako će se dodatno angažirati i pružati potporu svima koji su zainteresirani da se pitanje odnosa Beograda i Prištine riješi, prenosi Beta.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu