Ekonomija     | 02.02.2021. 14:42 |

Regionalni Challenge Fond podržava investicije u projekte dualnog obrazovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Regionalni Challenge Fond (RCF) objavio je prvi poziv za podnošenje Izjave o zainteresovanosti za podršku investicijama u projekte dualnog obrazovanja, koji je otvoren za prijave iz ekonomija zapadnog Balkana.

Fond će izdvojiti 18,8 miliona eura do 2025. za podrške investicijama u tom regionu, a cilj je  tokom trajanja programa finansirati 60 projekata.

Regionalni Challenge Fond organizuje događaj povodom prvog poziva 3. februara u online formatu kako bi okupio predstavnike međunarodnih organizacija i inicijativa, regionalnih organizacija, javnih institucija zaduženih za stručno obrazovanje i obuku, privrednih komora, institucija za stručno obrazovanje i obuku, te kompanija.

Na događaju će učestvovati, predsjednik Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana Marko Čadež, zajedno s predstavnicima Njemačke razvojne banke KfW, Privredne komore Njemačke AHK, GIZ-a, Evropske fondacije za obuku.

Prijave važe za konzorcije sa teritorije zapadnog Balkana koji se sastoje od jedne institucije za stručno obrazovanje i obuku i najmanje dvije kompanije. Potrebno je da se po uspješnom završetku podržanih programa izdaju nacionalno priznate diplome ili certifikati. Prvi poziv za podnošenje Izjave o zainteresovanosti otvoren je od 1. februara do 30. aprila 2021. Sve potrebne informacije doszupne su na web adresi www.rcf-wb6.org.

Regional Challenge Fond je novi program koji za cilj ima da poveća produktivnost i konkurentnost kompanija iz zemalja zapadnog Balkana. Fond je nastao na inicijativu njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, delegiran je Razvojnoj banci KfW, a glavni implementacioni partner je Komorski investicioni forum zapadnog Balkana (WB6-CIF), zajednička incijativa privrednih komora iz regiona, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana