Sport     | 04.02.2021. 11:29 |

Direktor Australian Opena Tiley ne sumnja u održavanje turnira

FENA Internet

MELBOURNE, 4. februara (FENA) - Direktor Australian Opena Craig Tiley ne sumnja u održavanje prvog teniskog Grand Slam turnira sezone, nakon što su organizatori zaustavili pripremne turnire i započeli masovna testiranja, zbog pozitivnog testa na covid-19 jednog od radnika u hotelu u kojem borave teniseri. 

Čak 507 tenisera i zvaničnika u Melbourneu moralo je ići na samoizolaciju i testirati se na covid-19 nakon što je otkriven pozitivan slučaj u karantenskom balonu za turnir s zaposlenikom hotela.  

Premijer Australije Daniel Andrews odmah je rekao da ne očekuje da će ovo utjecati na početak Australian Opena, koji bi trebao početi u ponedjeljak.

Nakon što su organizatori zaustavili pripremne turnire i poslali igrače na samoizolaciju i testiranje, direktor Australian Opena Craig Tiley rekao je danas na konferenciji za novinare da "ne namjerava odgoditi turnir".

- Uvjereni smo da će Australian Open ići prema planu -  naglasio je Tiley.

Dodao je da su testiranja svih uključenih započela u 9 sati po lokalnom vremenu i žele ih završiti do popodneva.

 - Ne sumnjam da će svi rezultati biti negativni - optimističan je Tiley.

Dodao je da će 50 zaposlenih u hotelu biti tretirano jer su bili u kontaktu sa zaraženim, zbog čega će nakon provedenog ispitivanja morati biti u 14-dnevnoj karantini, bez obzira na rezultat.

Organizatori su otkazali sve današnje mečeve na šest pripremnih turnira, uključujući i ATP kup, ali Tiley vjeruje da će se oni vratiti po rasporedu u petak, kada će biti poznati svi rezultati testiranja.

Grk Stefanos Cicipas i Švicarac Stan Wawrinka su među igračima koji su morali u izolaciju, dok najveća imena, uključujući Amerikanku Serenu Williams, Srbina Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala, nisu među njima, jer su prošli obavezni karantin u Adelaidi.

Organizatori turnira očekuju između 25 i 30 hiljada gledalaca dnevno.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu