Bosna i Hercegovina     | 10.02.2021. 14:48 |

Gradsko vijeće Mostara uvažilo odluku OHR-a, tajni izbor gradonačelnika

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 10. veljače (FENA) - Na nastavku konstituirajuće sjednice Gradsko vijeće Mostara uvažilo je mišljenje visokog predstavnika da se izbor mostarskog gradonačelnika treba obaviti tajnim putem te je poništilo prvi krug izbora koji je održan u petak.

Tako će u nastavku sjednice biti ponovljen prvi krug glasanja, a također je ostavljena mogućnost eventualnih novih kandidatura za mostarskog gradonačelnika.

Vijećnici su donijeli odluku da se tajno glasanje omogući i vijećnici BH bloka Boški Ćavar koja zbog bolesti ne prisustvuje današnjem zasjedanju.

U prvom krugu glasanja za mostarskog gradonačelnika u petak najviše glasova dobio je kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić - 14, kandidat Koalicije za Mostar Zlatko Guzin 11, a kandidatkinja Bh. bloka Irma Baralija 5 glasova, dok su dva vijećnika Prve mostarske partije i tri vijećnika Hrvatske republikanske stranke bili suzdržani.

Nakon prvog kruga izbora sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, a u međuvremenu visoki predstavnik Valentin Inzko poništio je prvi krug glasanja jer je ono provedeno javnim, a ne tajnim glasanjem kako je predviđeno Statutom Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu