Bosna i Hercegovina     | 15.02.2021. 13:27 |

Udruženje ‘Vrba’ - Žene kažu "Život da stane ne smije!"

FENA Sanda Hrkić

MOSTAR, 15. februara (FENA) -  Udruženje žena "Vrba" Gnojnice-Mostar realizira projekt koji za cilj ima probuditi pozitivnu energiju, vratiti osmijeh na lice žene kao stupa obitelji i društva, podsjetiti žene koliko su jake i sposobne za borbu protiv svih životnih nedaća.

Ti ciljevi bit će ostvareni kroz pet edukativno-kreativnih radionica, koje će se realizirati u prostorijama Udruženja u Gnojnice-Vrba.

Projekt nazvan "Život da stane ne smije!" bit će provedena tokom tri mjeseca, uz podršku Fondacije za žensko osnaživanje BiH.

Udruženje žena "Vrba" dosad je privuklo pažnju brojnim aktivnostima i pozitivnim pričama u lokalnoj zajednici kao, kako naglašavaju, jedino aktivno udruženje žena na području jugoistočnog Mostara.

Udruženje žena "Vrba" osnovano je 2018. godine s ciljem da afirmira i ojača žene u zajednici, trenutno ima 41 član. Tokom dvije godine rada Udruženje je imalo priliku prezentirati se na sajmovima "Dani trešnje 2019" Mostar, "Food fest 2019" Konjic, "Sajam domaćih i tradicionalnih proizvoda 2020" Mostar, kao i saradnjom s brojnim udruženjima iz čitave BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu