Svijet     | 16.02.2021. 11:24 |

Harris u telefonskom razgovoru s Macronom obećala jačanje veza s Francuskom

FENA Internet

WASHINGTON,  16. februara (FENA) - Američka potpredsjednica Kamala Harris razgovarala je s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u ponedjeljak, izražavajući predanost jačanju bilateralnih veza između dvije zemlje, navodi se u saopćenju iz njenog ureda.

Predsjednik Joe Biden, bivši potpredsjednik u administraciji Baracka Obame, često se zajednički pojavljivao s Harris na raznim dešavanjima tokom prvih dana svog mandata u Bijeloj kući, pokazujući time kako želi da ona ima ključnu ulogu u provedbi njegove političke agende.

U telefonskom razgovoru s Macronom, čelnikom grupe industrijskih sila G-7, Harris je također preuzela ulogu u vanjskoj politici, na polju u kome bivša senatorica iz Kalifornije ima znatno manje iskustva od Bidena.

- Potpredsjednica Harris i predsjednik Macron usuglasili su se o potrebi za bliskom bilateralnom i multilateralnom saradnjom u borbi protiv COVID-19, klimatskih promjena i podršci demokratiji u svojim zemljama i širom svijeta - navodi se.

- Oni su također raspravljali o brojnim regionalnim izazovima, uključujući one na Bliskom istoku i u Africi, i potrebi da im se zajednički suprotstave - dodaje se u saopćenju, prenosi AFP.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine