Bosna i Hercegovina     | 17.02.2021. 12:47 |

Domu zdravlja Jablanica uručena medicinska oprema

FENA Saopćenje

JABLANICA, 17. veljače (FENA) - Uručenjem medicinske opreme Domu zdravlja Jablanica u vrijednosti 163.542 maraka nastavljena je realizacija projekta "Jačanje kapaciteta zaštite i spašavanja stanovništva i unapređenje zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Jablanica".

Dom zdravlja dobio je hematološki analizator, pacijent-monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenta, defibrilator, trokanalni prijenosni EKG aparat i aspiracijsku pumpu.

Za nabavku opreme Općina Jablanica osigurala je 81.900 maraka s PDV-om, Fond za poticaj lokalnog razvoja (ILDP) izdvojio od 68.780 maraka bez PDV-a, a Dom zdravlja Jablanica 1.170 maraka.

Cilj projekta je zadovoljiti potrebe građana za boljom zdravstvenom uslugom u Domu zdravlja Jablanica, a danas je potpisan i ugovor s dobavljačem za sanitetsko vozilo i njegova isporuka se očekuje u narednom periodu.

Projekt se provodi uz UNDP-ovu financijsku podršku partnerskim Jedinicama lokalne samouprave iz Fonda poticajnih sredstava u okviru projekta integriranog lokalnog razvoja ILDP-a.

Današnjem isporučivanju opreme u Domu zdravlja Jablanica nazočili su načelnik Jablanice Damir Šabanović i tajnik općinskog organa uprave Dženan Mulahasanović, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Jablanica.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu