Bosna i Hercegovina     | 18.02.2021. 15:33 |

Usklađivanje obrazovanja s potrebama gospodarstva u Konjicu  

FENA Internet

KONJIC, 18. veljače (FENA) - U organizaciji Općine Konjic, Agencije za ekonomski razvoj "Prvi korak" i Fondacije Helvetas Moja Budućnost u Konjicu su prezentirani rezultati provedenog istraživanja o potrebama lokalnog tržišta rada - "Prezentacija nalaza analize i projekcije potreba poslodavaca za zanimanjima".

Na prezentaciji su sudjelovali predstavnici gospodarskih subjekata s područja konjičke općine i predstavnici obrazovanih institucija i ustanova s područja Hercegovačko-neretvanske županije i općine Konjic.

Tijekom spomenutog događaja upriličen je i sastanak općinskog načelnika Osmana Ćatića sa županijskim ministrom obrazovanja i direktorom Fondacije Helvetas, priopćili su iz navedene općine na svojim internetskim stranicama.  

- Istraživanje je pokazalo da konjičkom gospodarstvo, između ostalog, trebaju galvanizeri, brusači metala, zanatlije i iz tog razloga planiramo da, osim studenata, zajedno s gospodarstvenicima stipendiramo učenike srednje škole, koji se obrazuju za određene zanate - kazao je načelnik Konjica Ćatić, naglašavajući da je neophodno da obrazovanje bude u skladu s potrebama gospodarstva i tržišta rada.

Županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović istaknuo je kako im je cilj pronaći zajednički model obrazovanja koji će biti u korist svih građana, učenika koji će se obrazovati za zanimanja koja su tražena na tržištu rada, kao i gospodarstva koja će u budućnosti zapošljavati i imati kvalitetne kadrove.

Direktor Fondacije  Helvetas Sven Dominiković, izrazio je zadovoljstvo zbog gospodarstvenih aktivnosti u proteklih godinu dana, koje su rezultirale informacijama o potrebama konjičkog gospodarstava za određenim zanimanjima, u čemu je aktivno sudjelovala i Fondacija Helvetas, navode iz Općine Konjic.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu