Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 14:34 |

Bašić podržao projekte važne za korisnike i uposlenike Penzionerskog doma ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA, 24. februara (FENA) - Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju je predvodio vršilac dužnosti premijera Mirnes Bašić razgovarala je sa direktorom JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK Damirom Jukićem o radu te javne ustanove s fokusom na funkcionisanje tokom pandemije virusa Covid-19.

Jukić je zahvalio Vladi, kao osnivaču, za korektnu saradnju i podršku "bez koje bi ova ustanova teško funkcionisala".

U JU Penzionerski dom sa stacionarom trenutno su 142 korisnika. Uprkos smanjenim prihodima, zbog obustave komercijalnih djelatnosti, ustanova je prošlu poslovnu godinu završila pozitivno, zahvaljujući uštedama i racionalnoj potrošnji sredstava.

- Premijer Bašić je izrazio zadovoljstvo radom te javne ustanove posebno u periodu pandemije, dajući podršku daljem radu i planiranim projektima s ciljem stvaranja još boljih uslova za smještaj korisnika i položaja uposlenih - saopćila je Press služba ZDK.

Tokom današnje posjete JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK u delegaciji Vlade ZDK bili su i ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, ministar finansija Josip Lovrić te ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu