Najave     | 24.02.2021. 17:01 |

Općina Centar obilježava Dana nezavisnosti svečanom sjednicom Općinskog vijeća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Na sastanaku Organizacionog odbora Općine Centar za obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine dogovoreno je da u povodu tog praznika, u petak, 26. februara bude održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar.

Učesnici svečanog skupa će odati dužnu počast poginulim braniteljima i svim nevinim žrtvama rata, a potom će uslijediti, uz prigodan kulturno-umjetnički program, izlaganje o historijskom značaju 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, najvažnijeg datuma u novijoj historiji BiH, saopćeno je iz Općine Centar.

Općina Centar podsjeća da se na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine većina građana izjasnila za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive, čime je otvoren put proglašenju nezavisnosti i međunarodnom priznanju suvereniteta BiH. 

Budući da je broj prisutnih ograničen zbog epidemiološke situacije, svečana sjednica Općinskog vijeća će javnosti biti dostupna u prijenosu uživo putem youtube kanala i zvanične facebook stranice Općine Centar. Za potrebe online prenosa angažovan je i tumač znakovnog jezika.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu