Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje, Ilustracija

 

Šepić: Kako je počelo, novcem za vakcine ćemo plaćati sudske troškove Pfizeru

Nezavisni blok poziva Vijeće ministara da prestane obmanjivati javnost sa prebacivanjem krivice za svoju nesposobnost na sve oko sebe, uključujući i međunarodne farmaceutske kompanije i COVAX-mehanizam. Pandemija se nije pojavila juče i Nezavisni blok je još u avgustu apelovao da se mijenja postojeća zakonska regulativa i da se obavljaju pripreme za nabavke vakcina kada se one pojave.

Zauzete pokušavanjem da sabotiraju izbore a zatim izbornom kampanjom pa izbornom krađom, stranke koje čine vlast i njihovi predstavnici u Parlamentu i Vijeću ministara nisu učinili ništa da spremno uđu u nabavku vakcina i sačuvaju živote naših građana. Čak i sada, svoju krivicu pokušavaju prebaciti na proizvođače vakcina, mehanizam nabavke pa čak i na građane i njihovu reakciju na kriminal federalne vlasti u vezi sa uvozom respiratora.

"Umjesto da se posvete iznalaženju rješenja i daju sve od sebe da se nadoknadi propušteno, Milorad Dodik, Zoran Tegeltija, Ankica Gudeljević i drugi prebacuju krivicu na Pfizer, Covax i koga sve ne. Ovo je opasna igra sa moćnim kompanijama i međunarodnim institucijama koju ne možemo priuštiti ni vremenski ni novčano i kako je počelo mogli bismo na kraju zbog nesposobnosti i arogancije naših vlasti novac za vakcine potrošiti za sudske troškove i odštete Pfizeru i drugima," kaže predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

  

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.