Stranačke aktivnosti     | 04.03.2021. 11:25 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Saopštenje Građanskog saveza povodom zahtjeva ugostitelja i muzičara u KS

Građanski savez u potpunosti podržava opravdane zahtjeve ugostitelja i muzičara KS da Vlada Federacije BiH hitno reaguje donošenjem mjere o produženju radnog vremena do 24 sata i dozvoljavanja izvodjenja živog muzičkog programa, na propisnom odstojanju od od publike. Takve mjere ničim ne bi ugrozile eventualne goste i posjetitelje ovih objekata, uz postojeće mjere rastojanja izmedju gostiju koje su već na snazi.

Svjedoci smo da političari u trenutcima raspoloženja ne poštuju mjere koje su trenutno na snazi, što se jasno moglo vidjeti u toku izborne noći u Mostaru. Vrijeme je da ista pravila apliciraju i za građane koji isključivo žive od svog rada, kao što je to omogućeno gradskom prevozu, sportskim i trgovačkim centrima i sličnim industrijskim i servisnima granama.

Mi u Građanskom savezu vjerujemo da je svakom građaninu jasno kako se treba  pridržavati poznatih preventivnih mjera. Građani znaju da su bolnice i ambulante pune, prepune, a ljekari na ivici iscrpljenosti.

Umjesto što se bavi izmišljanjem restriktivnih mjera koje nisu utemeljene na rezultatima u sprečavanju širenja pandemije,  na državi je prije svega da odmah nabavi vakcine, zatim da poveća bolničke kapacitete za srednje teške pacijente kojima treba podrška kisikom, ili da obezbijedi oksigenoterapiju u kućnim uslovima, ako već nije moguće obezbijediti bolničke kapacitete u kratkom roku.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu