Sport     | 05.03.2021. 13:30 |

Rukometni klub Radnički s podmlađenom ekipom u nastavku sezone Prve lige FBiH

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5.marta (FENA) -  Rukometni klub Radnički iz Goražda u prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva Prve lige FBiH poražen je od ekipe Veleža u Mostaru. Sutra u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ Radnički dočekuje sarajevsku Bosnu.

Trener RK Radnički Haris Fidahić ističe da je riječ o respektabilnom protivniku.

„U goste nam dolazi „Bosna“ iz Sarajeva, ekipa koja će najvjerovatnije ući u Premijer ligu BiH i koja ima sve pobjede. Očekujemo jednu finu i atraktivnu utakmicu. Mi nemamo nikakv imperativ dok oni imaju naravno imperativ pobjede. Imaju par reprezentativaca tako da će to biti jedna lijepa utakmica, da naši mladi momci vide kako izgleda profesionalni sport i kako igraju reprezentativci“ - ističe Fidahić.

Napominje da, za razliku od prošle godine kada su rukometaši Radničkog imali ambiciju da budu prvi na tabeli, sada nemaju posebnih ambicija, jer su kako ističe, u nastavak sezone svjesno ušli s podmlađenom ekipom.

„Kompletna ova sezona je mogu reći bez posebnih ambicija a osnovna je da naša djeca iz Škole rukometa dobiju šansu da igraju u seniorskoj konkurenciji jer njima je vrijeme, imaju 16 -17 godina. Dakle, glavni akcenat nam je na školi rukometa i od početka godine do danas, možemo se pohvaliti da su sve naše selekcije imale po dva turnira. Agresivnije smo krenuli s radom od Nove godine i prikupili smo jako mnogo članova o čemu svjedoči činjenica da smo do unazad nekih pet mjeseci imali 40 do 50 članova, a sada ih je oko 80. Jako smo ponosni na tu činjenicu i nastavit ćemo da radimo što kvalitetnije jer imamo jako dobre i kvalitetne generacije 2004. i 2006. godište, nadamo se da će nastaviti trenirati da imamo dobre i kvalitetne rukometaše“ - kazao je trener RK Radnički.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu