Bosna i Hercegovina     | 05.03.2021. 16:10 |

Oba sindikata HP-a Mostar napustila pregovore o novom Kolektivnom ugovoru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. ožujka (FENA) - Nakon više od dva mjeseca pregovora o novom Kolektivnom ugovoru za područje djelatnosti poštanskog prometa u FBiH oba sindikata HP Mostar napustila su pregovore.

"Razlog napuštanja je neprimjereni i drzak istup predstavnika Vlade FBiH Zlatka Hurtića koji je na uvredljiv i krajnje neprimjeren način komentirao sastav pregovaračkog tima ispred Sindikata, te problematizirao sudjelovanje u radu ovlaštenih predstavnika Sindikata Hrvatske pošte Mostar i Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte Mostar na samom sastanku", navode iz tih sindikata.

Time je, kako kažu, doveo u pitanje legitimnost procesa kolektivnog pregovaranja i tim činom je "poslana poruka da ovlašteni predstavnici preko 700 radnika Hrvatske pošte d.o.o. Mostar uopće nisu bitni".

Poručili su kako sindikatima preostaje da pokušaju svoje zahtjeve, a naročito one o povećanju koeficijenta, toplog obroka, naknade za minuli rad, naknade za prijevoz i dodatka na prekovremeni, noćni i rad nedjeljom i blagdanima realizirati kroz razgovore s Upravom HP-a u novom Pravilniku o radu HP d.o.o. Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu