Bosna i Hercegovina     | 08.03.2021. 10:11 |

Čubrilović: Neka vam ovaj dan donese sreću, porodični i profesionalni uspjeh

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 8. marta (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim ženama 8. mart, Međunarodni dan žena, sa željom da im i ovaj dan donese sreću, porodični i profesionalni uspjeh.

- Osmi mart obilježavamo u znak sjećanja na borbu za ostvarenje prava žena i njihove jednakosti s muškarcima, u političkom, ekonomskom i ukupnom javnom životu. Ne samo na ovaj dan, već svaki dana treba da odajemo priznanje i poštovanje svim ženama zbog njihove uloge u društvu. Žene su u potpunosti izjednačene s muškarcima, a u određenim oblastima žene su znatno uspješnije od muškaraca. Žena je stub svake porodice, pouzdan prijatelj i kolega, majka, supruga i sestra - poručio je Čubrilović.

Istakao je da NSRS, donošenjem pozitivnih zakonskih propisa, daje značajan dopinos na unapređenju ekonomskog, političkog i društvenog položaja žene, i uklanjanja svih oblika diskriminacije, poštujući najviše principe rodne ravnopravnosti, usklađene sa najboljim evropskim praksama.

- Ohrabruje nas činjenica da sve više žena u našem društvu obavlja odgovorne poslove na najvišim funkcijama vlasti u RS-u. Ponosni smo činjenicom da je predsjednik RS-a - žena, da su u Predsjedništvu NS dvije žene, da je potpredsjednik Vlade RS - žena, da je predsjednica Vrhovnog suda RS - žena, a, takođe, žene su i na drugim brojnim veoma važnim pozicijama - istakao je Čubrilović, saopćeno je iz njegovog Kabineta. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu