Bosna i Hercegovina     | 09.03.2021. 18:24 |

Osigurana sredstva za završetak gradnje Centra za islamsko obrazovanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Vakufska direkcija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini je u saradnji sa partnerima, Generalnim sekretarijatom za vakufe i Fondacijom En-Nedžat iz Kuvajta, osigurala neophodnih 1,1 milion KM za nastavak radova i završetak izgradnje Centra za islamsko obrazovanje u Matuzićima.

Tim povodom su direktor Vakufske direkcije Senaid Zajimović i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Doboj Mirsad Husaković danas u Matuzićima potpisali sporazum o donaciji tih sredstava, čime se simbolično željelo obilježiti i Dan vakifa.

Zajimović je podsjetio da je Centar za islamsko obrazovanje izgrađen na prostoru koji je nekada bio neugledna močvara, ali s obzirom na to da su osigurana sredstva, može se očekivati da Centar bude svečano otvoren krajem ove ili početkom naredne godine.

- U tome su nam pomogli mnogi ljudi i želim da se, u ime svih nas, zahvalim našim prijateljima u Maleziji, kuvajtskom narodu sa kuvajtskim emirom na čelu, njihovom Generalnom sekretarijatu za vakufe, a koji nam pomaže na velikom broju projekata, kao i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli da se izgradi ovaj centar - rekao je Zajimović.

Muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević je naglasio kako je projekt značajan za cijelu regiju, jer ima indirektni uticaj i na domaću ekonomiju, što je veoma značajno za razvoj bh. društva.

Planirano je da u Centru bude osnovana škola Kur’ana, islamska predškolska ustanova, obdanište, islamska multimedijalna biblioteka, kompjuterska laboratorija, učionice za mekteb, restoran, džematske kancelarije, imamski stan i drugi prateći sadržaji, javlja MINA.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu