Ekonomija     | 11.03.2021. 11:44 |

Drvni klaster 'Namještaj i drvo' organizira dvije poslovne konferencije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Drvni klaster „Namještaj i drvo“ najavio je dvije poslovne konferencije  - Međunarodnu drvno–tehnološku konferenciju „Sarajevo Wood Days 3“ koja treba biti održana 31. marta, te „Investment Summit Municipalities“ – Sajam lokalnih zajednica zapadnog Balkana" zakazan za 1. april ove godine u Sarajevu. 

 - Organizacijom ovih, kao i ranijih konferencija nastojimo doprinijeti da se sa što manje posljedica prebrodi situacija sa Covid-19 koja uveliko narušava privredu u svijetu, a pogotovo u BiH, te omogućiti našim domaćim i izvozno orijentisanim privrednim subjektima i lokalnim zajednicama što bolju promociju i jačanje njihovih kapaciteta - navode iz Drvnog klastera „Namještaj i drvo“.

U okviru konferencija predviđene su panel diskusije i prezentacije uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera  te ograničenog broja prisutnih govornika, dok će ostalim pozvanim gostima biti omogućen pristup i komunikacija putem direktnog video streaminga.

Tim povodom Drvni klaster „Namještaj i drvo“ BiH i agencija za organizaciju sajmova i događaja „Event & Expo“ u petak, 12. marta, organizuju pres- konferenciju u Centru „Skenderija“ Sarajevo  sa početkom u 11.00 sati. Osim organizatora, obratit će se partneri konferencija, predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH i Privredne komore FBiH.

Na pres-konferenciji će biti predstavljeni ciljevi poslovnih konferencija, dosadašnji rad i efekti nekoliko značajnih konferencija koje su dosad organizovali, kao što su „Open Business Forum No.1„ – Susret privrednika i menadžera BiH,„Tajan 2020“, „Piramide Wood Days“, „Sarajevo Wood Days 1 i 2“ i drugo, saopćeno je iz Drvnog klastera „Namještaj i drvo“. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu