Korona virus

Građanima na ulicama Starog Grada dijeljene zaštitne maske

Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Po nalogu općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, Služba civilne zaštite Općine Stari Grad Sarajevo danas je izvršila podjelu zaštitnih maski građanima na ulicama Starog Grada, a s ciljem zaštite i ukazivanja na važnost poštovanja propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Svjestan ozbiljnosti situacije sa širenjem virusa i povećanim brojem zaraženih, Hadžibajrić naložio je ovoj službi kontinuirano praćenje stanja na terenu i djelovanje prema potrebi i realnim mogućnostima, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Kako je kazala Lejla Dizdarević, po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu, na terenu je danas bio veći broj uposlenika Službe civilne zaštite, a uz podjelu maski, upozoravali su građane i na ostale mjere koje se moraju poštovati s ciljem zaštite.

- Cilj današnje akcije je zaštita naših građana i upozorenje da se čuvaju i poštuju mjere. U situaciji u kojoj smo se našli, svi građani obavezni su brinuti se o sebi, ali i o drugima. Općina Stari Grad, predvođena načelnikom Hadžibajrićem, kontinuirano provodi mjere još od prošle godine i izbijanja pandemije korona virusa - kazala je Dizdarević.

Uposlenici Službe za civilnu zaštitu Općine Stari Grad koji su danas bili na terenu kazali su da se građani u najvećem broju slučajeva pridržavaju mjera i nose maske, ali im je ipak još jednom skrenuta pažnja da se ne izlažu riziku od zaraze i poštuju sve mjere.

(FENA) L.A.