Svijet     | 17.03.2021. 21:22 |

Identificirane žrtve napada u SAD-u

FENA Internet

ATLANTA, 17. marta (FENA) - Policija u američkoj saveznoj državi Georgiji identifikovala je četiri od osam osoba koje su ubijene u masovnim pucnjavama u tri salona za masažu na području Atlante.

Zvaničnici kažu da je još prerano znati da li je napad, u kojem je ubijeno šest azijskih žena, rasno motivisan, javio je BBC.

Šerif okruga Cherokee Frank Reynolds rekao je da je osumnjičeni možda imao "ovisnost o seksu".

Napad dolazi usred naglog porasta zločina protiv američkih Azijata.

Četiri žrtve identificirane su kao Ashley Yaun, 33; Paul Andre Michels, 54; Xiaojie Yan, 49; i Daoyou Feng, 44. Utvrđeno je da je Elcias R Hernandez-Ortiz povrijeđen.

Na konferenciji za novinare u srijedu, istražitelji su rekli da je osumnjičeni Robert Aaron Long priznao da je odgovoran za pucnjavu i rekao da negira da je napad motivisan rasom.

- Očigledno ima problem u vezi s onim što on smatra ovisnošću o seksu i vidi ove lokacije kao iskušenje za njega zbog čega ih je želio eliminisati - rekao je kapetan Jay Baker, dodajući da je Long uhvaćen s pištoljem od 9 mm i nije se opirao hapšenju.

Poznato je da saloni za masažu ponekad pružaju usluge prostitucije, ali vlasti kažu da još nema naznaka da je to slučaj na ciljanim lokacijama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu