Bosna i Hercegovina

Delić: Pomoći ćemo svim poslovnim subjektima kojima je zabranjen rad

Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić poručio je da će Vlada KS i resorno ministarstvo u narednih 30 dana pomoći svim privrednim subjektima kojima je zabranjen rad, kroz uplatu minimalne neto plate i doprinosa.

 - Kada su ove šifre djelatnosti u pitanju, na području KS posluje oko 1.781 privredni subjekt, koji upošljava oko 6.174 radnika. Svima kojima će biti zabranjen rad od sutra u pet sati, nadoknadit ćemo minimalnu neto plaću i minimalne doprinose na nivou Federacije BiH za svaki dan rada koji im je zabranjen odlukom Vlade. To ćemo uraditi po hitnim procedurama i u što kraćem roku. Uplatu ovih sredstava izvršit ćemo u narednih 30 dana - rekao je Delić.

Delić je pozvao građane na maksimalno poštivanje propisanih epidemioloških mjera, da čuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih, kako bi što prije suzbili pandemiju koronavirusa na području Kantona Sarajevo.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.