Bosna i Hercegovina     | 02.04.2021. 13:43 |

Konferencija 'Političke odluke i odgovornost: Od Sarajeva do Srebrenice'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Konferencija 'Političke odluke i odgovornost: Od Sarajeva do Srebrenice', koju povodom Dana Grada Sarajeva zajednički organiziraju Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Memorijalni centar Srebrenica, bit će održana online 6. aprila, najavio je Fakultet političkih nauka.

Bit će riječi o projektu "Transkripti genocida" koji je realizirao Memorijalni centar Srebrenica, ali i o različitim aspektima pitanja kažnjivosti i odgovornosti osoba koje su u radu tzv. Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini/Narodne skupštine Republike Srpske od 1991. do 1996. godine, podržavale, zagovarale i učestvovale u donošenju političkih odluka čije su posljedice između ostalog bili opsada Sarajeva i genocid u Srebrenici.

Prije početka konferencije, panelisti će biti otvoreni za pitanja novinara.

Najavljeni govornici su Sead Turčalo, dekan Fakulteta političkih nauka, Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Srebrenici, Dževad Mahmutović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra u Srebrenici, Edina Bećirević, profesorica i istraživačica u oblasti istraživanja genocida, Hikmet Karčić, istraživač u oblasti istraživanja genocida, saopćili su organizatori konferencije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu