Svijet     | 05.04.2021. 10:20 |

U Britaniji će svima biti dostupni brzi Covid testovi dva puta sedmično

FENA Internet

LONDON, 5. aprila (FENA) - U Velikoj Britaniji svima će od petka biti omogućen pristup na dva brza testiranja na koronavirus, sedmično , a u sklopu produžetka vladinog programa testiranja.

Kompleti za testiranje, koji mogu dati rezultate za oko 30 minuta, bit će dostupni besplatno na mjestima za testiranje, apotekama i putem pošte, javlja BBC.

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da će to pomoći u suzbijanju lokaliziranih klastera u vrijeme kada se ukidaju restriktivne mjere i mjere lockdowna.

Ali kritičari programa kažu da bi ovo moglo da postane "skandalozno" rasipanje novca, javlja BBC.

O ovome se raspravlja u vrijeme kada se Boris Johnson treba sastati s vladom kako bi potpisao sljedeću fazu ublažavanja restrikcija, u sklopu koje će otvoriti neesencijalne trgovine, a pabovi i restorani počet će služiti na otvorenom od 12. aprila.

Takođe će izložiti planove za Covid pasoše kao sredstvo da se omogući održavanje događaja na kojima će moći prisustvovati veliki broj ljudi.

Međutim, na desetine zastupnika protivi se upotrebi Covid pasoša, a Johnson je suočen s mogućnošću pobune među brojnim konzervativcima.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu