Stranačke aktivnosti

Priopćenje ŽO HDZ-a BiH HNŽ

Saopćenje, Foto FENA/Ilustracija

ŽO HDZ-a BiH HNŽ : Vlada HNŽ se zadužuje da iznađe sredstava za financiranje besplatnih udžbenika za polaznike prvog razreda osnovne škole

Na današnjoj sjednici ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a između ostalih donesen je zaključak da  Vlada HNŽ iznađe sredstva za financiranje besplatnih udžbenika za polaznike prvog razreda osnovne škole. Navedeno je da je to prvi od koraka kako bi se rasteretio kućni proračun roditelja, a da se u bliskoj budućnosti očekuje i pomoć za sve ostale učenike.

U iscrpnom izvješću predsjednice Odbora za obrazovanje ŽO HDZ-a BiH HNŽ  Milice Pehar dotaknulo se brojnih pitanja  te kako i na koji način pomoći u reformi obrazovnog sustava u HNŽ-u. Date su  smjernice Skupštini HNŽ-a  i Vladi HNŽ-a kako reagirati te je dogovorena uska suradnja Odbora sa Skupštinom i Vladom HNŽ-a.

Također, ŽO HDZ-a BiH HNŽ pozvao je pučanstvo da se pridržava mjera koje su propisane, a tiču se koronavirusa COVID19, jer HNŽ bilježi drastični porast kako novooboljelih tako i preminulih osoba. Predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ Stjepan Bošković još je jednom pozvao Vladu i sindikat zdravstvenih djelatnika da nađu razuman i financijski prihvatljiv način za rješavanje spora, na zadovoljstvo obje strane,   a sve u cilju da pacijenti imaju punu medicinsku skrb. Također, zahvalio se svim onima koji su uz oboljele pacijente i oko njih nesebično skrbe.

Naglašeno je da se pozivaju svi mjerodavni organi koji su ovlašteni da vrše inspekcijski nadzor to rade profesionalno i onako kako je naređeno, te da se kazne svi oni koji krše donesene mjere.

ŽO HDZ-a BiH ovom prilikom je poslao čestitku svim pripadnicima HVO-a 29. obljetnicu osnutka pobjedničke vojske, koja je spasila Hrvate diljem BiH i RH kada je bilo najpotrebnije i najteže.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.