Bosna i Hercegovina     | 12.04.2021. 14:42 |

Goražde - Fondacija „Zajedno do cilja“ dopremila lijekove Kantonalnoj bolnici

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 12. aprila (FENA) - Fondacija „Zajedno do cilja“ iz Tutina u saradnji s Međunarodnim forumom solidarnosti „Emmaus“ danas je Kantonalnoj bolnici Goražde dopremila vrijednu donaciju lijekova.

Direktorica ove zdravstvene ustanove prim.dr Nermina Kamenica naglašava  da je riječ o značajnoj donaciji lijekova namjenjenih za liječenje Covid pacijenata  

„Vrijednost donacije procjenjuje se na oko 20.000 KM i zaista smo zahvalni Fondaciji „Zajedno do cilja“ i  „Emmausu“ kao i farmaceutskoj kompaniji „Zada“ iz Tuzle koji su je omogućili, jer je od izuzetnog značaja, što je prepoznao i direktor UKC Tuzla koji je insistirao da se ta donacija usmjeri u Kantonalnu bolnicu Goražde“ - istakla je dr. Kamenica.

Po njenim riječima, donacija sadrži sve ono što je potrebno za liječenje Covid pacijenata.

„Riječ je o antibioticima, analgeticima, C vitaminima i ostalim lijekovima nužnim za liječenje Covida -19, što je uz kiseonik i sve ostale lijekove koje obezbjeđuje Kantonalna bolnica Goražde od velikog značaja“ - istakla je Kamenica.   

Trenutno je u Covid odjelu Kantonalne bolnice Goražde hospitalizirano 16 pacijenata, dok je 12 osoba na liječenju u vanbolničkom izolatoriju Đački dom.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu