Bosna i Hercegovina     | 14.04.2021. 13:12 |

Čolak na online sastanku o pravosudnoj efikasnost tokom globalne pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak učestvovat će 15. aprila na online sastanku Generalnog odbora za pravdu, unutrašnje poslove i sigurnosnu saradnju PSSEECP-a.

Tema sastanka, čiji je domaćin Velika narodna skupština Turske, bit će, kako je najavljeno, “Pravosudna efikasnost tokom globalne pandemije: nove usluge i prakse”.

Prema najavama organizatora, sastanak Generalnog odbora za pravdu, unutrašnje poslove i sigurnosnu saradnju PSSEECP-a bit će prilika da parlamentarci iz država članica PSSEECP-a razmijene iskustva o funkcioniranju pravosudnih institucija i institucija unutrašnje sigurnosti u vrijeme pandemije virusa korona.

Na sastanku će, kako najavljuju organizatori, biti potvrđena potreba da zemlje regiona Jugoistočne Evrope učvrste i dodatno unaprijede saradnju u svim oblastima, s ciljem suzbijanja pandemije i efikasnije borbe protiv njenih zdravstvenih, ekonomskih i društvenih posljedica – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu