Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

U prilogu je izjava Đorđa Milićevića, člana Predsjedništva SDS sa današnje pres konferencije u Šamcu.

 

 

Milićević: Osvetnička politika SNSD-a prema građanima Šamca

Ministarstvo finansija Republike Srpske danas je nelegalno obustavilo uplatu javnih prihoda opštini Šamac u visini 105.000 maraka, radi naplate ukupnih potraživanja oko 1.264.000 maraka u 12 mjesečnih rata – istakao je ovo danas na pres konferenciji Đorđe Milićević, član Predsjedništva SDS.

„Budžet opštine Šamac, zbog neuspješne prodaje Hranaprodukta firmi “Zlatno pile” 2012. godine, danas je blokiran, kao i buduće poslovanje opštinske administracije“ – poručio je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević ističući da je u protekla dva mjeseca nastojao da problem riješi, ali u resornom ministarstvu nisu željeli dijalog.

„Ovo je očigledan politički obračun sa građanima opštine Šamac, jer je za SNSD neoprostivo to što smo na lokalnim izborima pobijedili SNSD-ovog kandidata sa 70: 30 posto glasova“ – kazao je Milićević.

On je poručio da je ovo problem koji je naslijeđen od prethodne vlasti te se zato opravdano postavlja pitanje: zašto Ministarstvo finansija nije reagovalo ranije, nego se čekala 2021. godina?

„Zašto tadašnji načelnik opštine nije tražio da imovina Hranaprodukta bude vraćena Vladi RS, nakon neuspjele prodaje “Zlatnom piletu”? Zašto se problem ne može riješiti vraćanjem imovine u vlasništvo Vlade RS? I najvažnije pitanje, zašto Ministarstvo finansija ne želi da razgovara sa nama o rješavanju problema?”, kaže Milićević.

Milićević napominje da je i dalje spreman za dijalog, jer građani opštine Šamac ne smiju da trpe zbog osvetničke politike vladajuće garniture vlasti, jer je u Šamcu na vlasti opozicioni SDS.

“Mi smo danas angažovali advokata, jer, napominjem, odluka Ministarstva finansija je potpuno nelegalna i nelegitimna. Tražićemo da se uvede mjera koja će obezbijediti normalno funkcionisanje opštine Šamac, odnosno, da se donese privremena mjera zabrane skidanja sredstava sa računa opštine”, kaže Milićević i dodaje da će opština Šamac podnijeti i tužbu protiv Ministarstva finansija RS da bi spriječili dalje obustavljanje isplate javnih prohoda.


Sektor za
politiku i medije

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.