Bosna i Hercegovina     | 23.04.2021. 13:45 |

Pronađeno osam migrantskih porodica u devastiranomm objektu u USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Unsko-sanskog kantona, Inspektori Službe za poslove sa strancima, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko sanskog kantona su pronašli ukupno 32 migranta u napuštenoj devastiranoj kući u naselju Stari Grad, u Velikoj Kladuši. 

S obzirom da su navedene osobe nelegalno boravile u napuštenom objektu, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Međunarodnom organizaciojom za migracije (IOM)  koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmiještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar  Sedra koji je predviđen za smještaj ranjivih kategorija migranata.

Riječ je o osam migrantskih porodica sa ukupno 15 malodobne djece. Svi migranti su zbrinuti,  uz  neophodnu  medicinsku zaštitu,  te im je u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja virusa Covid 19, obezbjeđen odgovarajući smještaj.

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu