Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje

Neiskreni i kontroverzni dogovori i dobro orkestrirani retorički ratni bubnjevi koji odjekuju bosanskohercegovačkim dolinama u posljednje vrijeme, ovaj put ehom odjekuju Mostarom.

Neukrotivi i nekad kosmopolitski grad, u kojem danas imamo postojanost nepostojanog, ponovo nas opominje. Akteri neciviliziranog čina i ponašanja proteklih večeri ponovo su svoje ”skrivene fudbalske strasti“ artikulisali nasiljem i provokacijama.

Platforma za progres najoštrije osuđuje posljednja dešavanja u Mostaru, a od predstavnika izvršne i sudske vlasti zahtijevamo sankcionisanje svih aktera nereda u skladu sa zakonom.

Od nadležnih institucija očekujemo adekvatnu reakciju na ovaj i sve neželjene događaje u gradu Mostaru. Platforma za progres zahtijeva hitno procesuiranje i sankcionisanje odgovornih, ali i podsjeća građane da su posljednji incidenti produkt političko - kulturološkog miljea vladajućih stranaka u Gradskom vijeću. Javna sigurnost će u potpunosti biti garantovana tek promjenom vladajuće garniture, od nivoa države do jedinice lokalne samouprave. Mostar, u tom smislu, nije izuzetak!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.