Bosna i Hercegovina     | 27.04.2021. 15:50 |

Komšić primio ambasadora Republike Italije Minasija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicolu Minasija. 

Tokom razgovora, član Predsjedništva BiH Komšić je izrazio zahvalnost Italiji za podršku Bosni i Hercegovini u njenim nastojanjima da postane članica NATO saveza i Evropske unije. Još jednom je istakao kako Mišljenje Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji predstavlja važan, historijski dokument, jer bi realizacija 14 ključnih prioriteta bila prilika da se unaprijedi funkcionalnost i sposobnost Bosne i Hercegovine.

Isto tako, Komšić je izrazio zahvalnost Italiji što nije podržala niti potpisala non-paper koji je plasirala Republika Hrvatska, u namjeri do producira svoje interese u Bosni i Hercegovini. 

Ambasador Minasi je zahvalio na saradnji koju je imao s članom Predsjedništva BiH Komšićem i članovima njegova kabineta, posebno u svim pitanjima koja se tiču evroatlantskih integracija. Istakao je kako Italija ostaje partner i prijatelj Bosne i Hercegovine, kao i svim zemljama zapadnog Balkana. Posebno je naglasio potrebu da se reforma Ustava BiH i Izbornog zakona BiH tretira kao jedinstven paket, jer samo na taj način može se doći do kvalitetnog reformskog procesa, u okviru 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine