Bosna i Hercegovina     | 28.04.2021. 10:56 |

Usvojen Program rada Narodne skupštine RS i tri nacrta zakona

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28. aprila (FENA) - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas na 15. redovnoj sjednici Program rada Narodne skupštine za 2021. godinu uz amandmane koji su postali sastavni dio Programa, te tri nacrta zakona.

Poslanici su usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima RS, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u RS.

Obrazlažući Prijedlog programa rada Narodne skupštine za 2021. godinu, predsjednik Nedeljko Čubrilović rekao je da je Programom predviđeno usvajanje ukupno 100 akata, od čega 64 zakonodavne cjeline, 63 zakona i budžet ovog bh. entiteta, te 36 tematskih cjelina.

Predsjednik Čubrilović je rekao da je u prvom kvartalu predviđeno usvajanje 16 zakona i šest tematskih cjelina plan parcelacije, dva izvještaja, zoning plan, informacije, te budžet Regulatorne komisije za energetiku.
U drugom kvartalu predviđeno je usvajanje 16 zakona, 13 tematskih cjelina, 11 izvještaja, dva zoning plana, dok je u trećem kvartalu predviđeno usvajanje 16 zakona, 11 tematskih cjelina, te 10 informacija.
Čubrilović je dodao da je u četvrtom kvartalu predviđeno usvajanje 15 zakona, budžet Republike Srpske, kao i šest tematskih cjelina.

Narodna skupština je za člana Upravnog odbora Radio televizije Republike Srpske iz reda Ostalih naroda izabrala Nevena Bućana, diplomiranog pravnika za bezbjednost i kriminalistiku iz Laktaša.

Za zamjenika pravobranioca RS-a u sjedištu zamjenika pravobranioca u Banjaluci izbran je Milan Rakita, a za zamjenika pravobranioca u sjedištu zamjenika pravobranioca u Foči Aleksandar Đerić.

Narodna skupština izabrala je Komisiju za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS: Obrenka Slijepčević (predsjednik), te članovi: Granedina Dragojević, Sandra Vuković, Vojislav Marković, Gordan Jovanović, Slaviša Mrkaja i Munib Karić.

Parlament je u Komisiju za žalbe izabrao: Ranko Karapetrović predsjednik Komisije, te članovi: Biljana Vasić, Oliver Blagojević, Marina Kremenović i Goran Raković.

Na period od pet godina izabrani su presjednik i članovi Regulatorne komisije za energetiku RS: Vladislav Vladinčić (predsjednik), te članovi Radenko Komljenović, Petar Munišić i Zoran Novaković.

Po završetku 15. redovne sjednice, poslije kraće pauze, počeće 16. redovna sjednica Narodne skupštine na čijem predloženom dnevnom redu se nalazi 11 tačaka, saopćeno je iz Narodne skupštine RS.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu