Stranačke aktivnosti     | 30.04.2021. 11:05 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

 

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić prisustvovao je Izbornoj skupštini DNS-a Bileća na kojoj je jednoglasno za predsjednika ovog odbora izabran Slavko Dangubić.

Za potpredsjednike odbora izabrani su Tripo Jokanović i Đorđo Sudžum, kao i 26 članova Opštinskog odbora DNS-a Bileća.

Novoizabrani predsjednik DNS-a Bileća Slavko Dangubić ističe da im je cilj da dokažu da su zrela i ozbiljna stranka i da se politika ne sastoji samo od ostvarivanja ličnih ambicija, nego da politika i političari služe da se ostvare opšti interesi.

„Demokratski narodni savez će ići trasiranim putem. Držaćemo se onih odluka koje donese najveće rukovodstvo stranke. U posljednje vrijeme postoje turbulencije, pojedini ljudi idu za ličnim interesima ili funkcijama. Ali ljudima iz našeg odbora su uvijek na prvom mjestu interesi stanovnika Bileće. Mi smo se u radu vodili odgovornim ponašanjem i ukazivali godinama na mane opštinskog Budžeta, isticali da su nerealni prihodi, da nećemo moći servisirati obaveze koje proističu iz tog Budžeta“, kaže Dangubić.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić nije krio zadovoljstvo izborom Slavka Dangubića na poziciju predsjednika Opštinskog odbora.

„Bileća je za predsjednika Opštinskog odbora izabrala istaknutog pojedinca, uvaženog građanina, ali isto tako najistaknutijeg pojedinca DNS-a, koji je ovdje od osnivanja stranke“, kaže Nešić.

Nešić se osvrnuo i na mogućnost da Slavko Dangubić na narednim Izborima bude kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Slavko Dangubić je predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Hercegovine, njegov Opštinski odbor ostvaruje najbolje rezultate u ovoj regiji pa je sasvim prirodno da jednom takvom čovjeku DNS ukaže povjerenje i da mu priliku da postane poslanik. Vjerujem da će on biti poslanik po mjeri Hercegovine i da će znati ukazanu priliku da iskoristi na način da zastupa interese Hercegovine i Republike Srpske“, poručio je Nešić.

Demokratski narodni savez u Skupštini opštine Bileća zastupaju dva odbornika, što je, kaže Nešić bolji rezultat stranke nego na prethodnim Lokalnim izborima.

„Ono što je važno je da je DNS nakon istupanja iz vladajuće koalicije ostao jedinstven, neokrnjen i u punom sastavu, te da se dodatno pojačao sa određenim brojem dobrih i kvalitetnih ljudi. Mi smo stranka koja postoji 21 godinu i mogu reći da smo mi jedan od tri ili četiri politička stuba Republike Srpske. Još jednom smo pokazali da smo jedna od najorganizovanijih, ako ne i najorganizovanija stranka u Srpskoj“, kaže Nešić.

Na ranije održanim unutarstranačkim izborima za predsjednika Odbora mladih Bileća izabran je Vojko Lero, a za predsjednicu odbora žena Slađana Janjić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu