Bosna i Hercegovina     | 01.05.2021. 11:54 |

Salkić: Najveći hrišćanski praznik Vaskrs simbolizira novi život i novi početak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini povodom hrišćanskog praznika Vaskrsa te im poželio da taj blagdan koji simbolizira, novi život i novi početak, proslave u miru i radosti zajedno sa svojim porodicama.

- Ovi blagdanski dani donose poruke mira, poštovanja i zajedničkog života. Stoljećima se na ovim prostorima blagdanska sreća dijeli sa komšijama, uz iskazivanje velikog poštovanja i uvažavanja jednih prema drugima. Nadam se da će ovi, ali i svi naredni, blagdanski dani u našoj domovini, donijeti više dobra i učvršćivati veze među narodima.

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs simbolizira novi život i novi početak, a koji će, nadam se, uz radost i sreću, pravoslavnim vjernicima donijeti i bolji život, kao i svim drugim građanima Bosne i Hercegovine.

Neka ovaj blagdan bude jedinstvena prilika, da svoju pažnju dodatno posvetite svojim porodicama, prijateljima i komšijama, ali i onima kojima je pomoć najpotrebnija - navodi se u čestitki Ramiza Salkića.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu