Bosna i Hercegovina     | 04.05.2021. 14:23 |

Podignuta optužnica za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Nikole Josipovića (1995.) iz Bosanskog Šamca koji se tereti da je počinio krivično djelo - nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Josipović se tereti da je 22. septembra 2020. godine u svom porodičnom domaćinstvu u općini Bosanski Šamac nezaknito vršio proizvodnju rezanog duhana, posjedovao mašinu i opremu za rezani duhan, te proizvodio duhan bez plaćenih akciza i davanja predviđenih Zakonom o akcizama i Zakonom o duhanu u BiH.

Prilikom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata, ovlaštene službene osobe MUP-a RS su pronašle i oduzele rezani duhan u količini od ukupno 132 kilograma, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u svim krajevima Bosne i Hercegovine provodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za nedozvoljen promet duhana i akciznih proizvoda u većim iznosima čime se nanosi šteta budžetu i svim građanima BiH, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu