Društvo

Udruženja Venus Amica Tuzla organizuje akciju pomoći osobama u potrebi

Saopćenje

TUZLA, 5. maja (FENA) - Mubarek mjesec Ramazan prilika je za sve nas da izrazimo svoje dobročinstvo i pokažemo da nismo zaboravili na druge, a naša briga i solidarnost sa onima koji su u potrebi približava nas Stvoritelju.   

Lejletul-kadr je za muslimane najodabranija noć u godini. U ovoj noći, vjeruje se, počela je objava Kur'ana, posljednje Božje objave i upute čovječanstvu. To je noć u kojoj muslimani vjeruju da se određuje sudbina i da u njoj može zaslužiti oprost od grijeha,  kazala je potpredsjednica Udruženja Sanela Jurišić.

"Naše Udruženje je posebno osjetljivo na socijalno ugrožene kategorije, na stare, bolesne i iznemogle osobe kojima društvo premalo ili nikako pomaže. Uz pomoć dobrih ljudi prošle godine smo imali niz aktivnosti u Ramazanu a ove godine samo nastavljamo naše aktivnosti.U susret najodabranijoj noći u mjesecu Ramazanu želimo obradovati paketima hrane bar neke od najugroženijih porodica u našem okruženju", kaže Jurišić.

 Svi koji su u mogućnosti i žele putem ovog udruženja udijeliti pomoć siromašnim i bolesnim osobama mogu to učiniti:

-donijevši paket hrane lično u prostorije udruženja,

-pozivom na humanitarni br  090 291 005  čime donirate 2 KM

- donacijom novca na:
5555000048258044
Primalac: UG Venus Amica Tuzla
Svrha uplate: donacija za ramazanske pakete

Ili  kontaktirati na telefon  061 856 585 kako bi uputili donatore direktno  na neke od porodica  ili Paypal.me/venusamica.com
Venus.amica.tz@gmail.com

"Kada je najteže, uvijek imamo priliku ujediniti se i napraviti nešto za dobrobit svih oko nas, a svi možemo dati dio svoga srca za one kojima je najpotrebnije.Naše malo nekom je puno", kazala  je potpredsjednica Udruženja Venus Amica Sanela Jurisić.

(FENA) B.D.