Bosna i Hercegovina     | 09.05.2021. 11:07 |

Plakalo: Za BiH je EU prioritetna politička, ekonomska i društvena asocijacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo čestitao je Dan Evrope svim građanima BiH i E , te istakao kako vrijednosti tog datuma trebaju biti provođene i u praksi.

- Deveti maj, nije samo Dan Evrope, on nosi mnogo više vrijednosti koje treba provoditi u praksi. Mi već tradicionalno 16 godina obilježavamo dan Evrope kao važan datum na našim ceremonijama, te i ove godine, odnosno u srijedu u Parlamentarnoj Skupštini BiH, u saradnji sa Zajedničkom komisijom za EU integracije PS BiH, svečanom ceremonijom započinjemo niz manifestacija koje će se odvijati širom Bosne i Hercegovine.

Danas je rođendan Evropske unije, i uz sve nedostatke koje ima Unija, a koji su uzrokovani mnogim novonastalim prilikama, neprilikama kao i izazovima, za Bosnu i Hercegovinu je važno da nastavi svoj put ka EU i još jačim pristupom implementaciji svih zakona i reformi, ubrzano počne ispunjavati sve uvjete koji su potrebni da bi jednoga dana postala punopravna članica EU.

Evropska unija je jedno veliko i snažno tržište, za Bosnu i Hercegovinu prioritetna politička, ekonomska i društvena asocijacija koja nema alternative, i koja će nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini i njenim građanima na uspostavi bolje društvene zajednice u svakom segmentu, te ovom prilikom čestitam svim građanima Bosne i Hercegovine, kao i Evropske unije 9.maj, Dan Evrope -  navodi u čestitki generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH, Haris Plakalo.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu