Bosna i Hercegovina     | 10.05.2021. 14:10 |

Ekshumacija u Malešićima na području općine Ilijaš

FENA Saopćenje

ILIJAŠ, 10. maja (FENA) - Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, po nalogu tužitelja, koordinira rad osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije na lokalitetu Malešići u općini Ilijaš.

Prema preliminarnim informacijama, do koji su došli predstavnici Tužiteljstva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, na toj lokaciji trebali bi se nalaziti posmrtni ostaci troje članova porodice bošnjačke nacionalnosti, s područja Ilijaša, koji su ubijeni 1992. godine.

Na mjestu eskhumacije, uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, prisutni su i policijski djelatnici SIPA, ljekar patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ICMP-a u BiH, kao i potrebni radnici i mehanizacija, te policijski djelatnici koji vrše osiguranje lokacije.

S obzirom na to da se radi o ekshumaciji, gdje se vrše potrebni mašinski radovi na uklanjanju zemlje, na mjestu događaja su prisutni predstavnici preduzeća nadležnog za auto-ceste, kao i stručna osoba geodetsko-građevinske struke.

Prema planu potrebnih radova, danas započeti proces ekshumacije, bit će nastavljen i u narednim danima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu