Stranačke aktivnosti     | 11.05.2021. 08:45 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

 

u povodu otkazivanja ispita eksterne mature u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo

 

Bosanska stranka pozdravlja odluku Vlade Kantona Sarajevo o otkazivanju ispita eksterne mature u školskoj 2020/2021. godini, donesenu nakon nekoliko reakcija BOSS-a u povodu zahtijevanja da se eksterna matura otkaže zbog poteškoća uzrokovanih pandemijom u realizaciji nastave u tekućoj školskoj godini. Smatramo da je važno zaštiti učenike i roditelje od daljeg i nepotrebnog stresa, s obzirom da učenici nisu imali mogućnost sticanja adekvatnih znanja zbog okolnosti pandemmmije, a naročito uzevši u obzir da bi se održavanjem ovog ocjenjivanja veliki broj učenika doveo u neravnopravan položaj u pogledu svog daljeg školovanja, te je potrebno donijeti odluku o ukidanju eksterne mature i za učenike srednjih škola po istom osnovu, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

U cilju izjednačavanja prava građana na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kao principa ustavne kategorije, apelujemo na ostale kantonalne vlasti i entitetske vlasti da se povedu ovim primjerom i istu odluku donesu u okviru svojih nadležnosti kako bi se spriječila fragmentiranost obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini te izjednačili svi učenici u našoj zemlji, istakao je član Glavnog odbora BOSS-a Kenan Gutić.

 

11. 04. 2021.                                                                                      Press BOSS-a, Muamer Dedić

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu